Så let er det at spare sammen til langturssejlads
Hvis du er ved at planlægge en længere rejse, for eksempel en sejltur, så ved du sikkert nogenlunde hvad turen kommer til at koste. Så kan du bruge det her enkle trick for at gøre det meget lettere, at spare penge sammen.
Jeg regner selv med at vores næste tur vil koste 180.000,- kr all inclusive for et år. Hvis jeg deler det med 365 dage og 24 timer bliver det ca. 21,- kr pr. time.
Når man skal spare så stor en sum som 180.000,- kr sammen er det let at tabe fokus. Det kan have så lange udsigter, at man måske glemmer hvorfor man gør det. Så kan det være en god hjælp hele tiden at have i baghovedet hvad det koster pr. time.
Forestil dig, at du går en tur i byen, og så kommer kaffetrangen over dig…
Men så kan du tænke sådan her:
Kaffen koster 49 kr – det samme som det koster mig at sejle i et varmt, krystalklart hav i to en halv time.
Hvad vil jeg helst? Kaffe eller at snorkle med farvestrålende fisk? Det er måske alligevel bedre at vente med kaffen til jeg kommer hjem?
Eller den nye flotte kortplotter som lokker nede i marinebutikken? Den koster kun 11.500,- og det er virkelig en god pris for den model. I så stort et budget som en et-års rejse, betyder det vel ikke så meget?
Nej, måske betyder det ikke så meget, men kortplotteren koster lige så meget som 547 timers sejlads på et blåt, blåt hav.
Det er 22 dage på en palmestrand! Det er næsten en hel måned.
Så du kan jo spørge dig selv om du virkelig behøver den plotter, eller om ikke den gamle er god nok? 22 dage er længe, og mange bække små …
Vi har ikke selv et firma at sælge eller andre reserver vi kan tære på. For os er den eneste måde at realisere drømme på at spare penge sammen. Men min familie og jeg bruger det her tip for at holde fokus når vi skal spare, og så går det meget lettere.
Det er ikke et spørgsmål om at holde op med at drikke kaffe, men drik den hjemme (eller på båden) i stedet for. Så kan der nemlig flyve en masse penge ind på rejsekontoen.
Hvor meget koster DIN sejlads per time? Og hvor mange kopper kaffe er det???
Dette er ét af mange tricks fra bogen Hold kæft og rejs: Gør din rejsedrøm til dit eventyr.
Tina Madsen
marts 2, 2015 @ 09:06
Hej. Jeg synes selv at genbrug er godt. Så derxor vil jeg anbefale at gå ind på afhent.dk . Her gives rigtig mange gode ting væk.
Flemming Sten
marts 2, 2015 @ 09:51
Hej Thomas.
Da vi sejlede med vores 44″ ketch fra 1982-87 i Middelhavet og på Atlanterhavet, havde vi et budget på kr.100 pr. dag. Et af stederne hvor vi kunne “justere” budgettet var ved at holde os væk fra havne og droppe krogen i stedet. Det gav os også muligheden for lidt selvforsyning, idet vi kunne lægge net ud og fange fisk til det daglige måltid.
Sejlerhilsen
Flemming
Bent Pedersen
marts 2, 2015 @ 13:10
Efter vi er flyttet i båden, op til vores afgang til sommer, har vi indset at vi kan spare en del på mad-budgettet ved fantasi-fulde fusions-retter og en “smid-intet-væk” politik. Vi vil ligeledes indkøbe kød hvor det er billigt, og forberede henkogte retter i glas der kan tages frem efterhånden. Og så køber vi rigtig meget på DBA og lign.
Jytte
marts 2, 2015 @ 22:49
Hej Thomas
Iflg. Landbrug & Fødevarer – tal fra 2010 – køber en gennemsnitsfamilie mad for 4.664 kr., hvoraf der ryger mad i skraldespanden for 933 kr., dvs. 20 %, så hvis man bliver rigtig god til at lave madplaner og indkøbslister, kan der suse 11.000 kr lige ind på rejsekontoen uden afsavn. Jeg kan anbefale app’en Wunderlist som kan bruges både til madplanlægning og indkøbsliste og kan deles, så alle altid har styr på, hvad der mangler at blive købt eller hvad det er vi skal spise til aftensmad (hvis nu man har glemt at opdatere indkøbslisten).
Kærlig hilsen
Jytte